1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10
Naar boven >

Nieuwbouw Kinderdagverblijf

Status //

Gerealiseerd, 2013-2015

Locatie //

Oldenburg, D

Projectsoort //

Alles, Onderwijs, Interieur, Zorg

Vloeroppervlak //

790 m²
Na een intensief ontwerpproces is een individueel kinderdagverblijf ontstaan. Naar de openbare ruimte in 2 lagen gebouwd om de stedenbouwkundige randvoorwaarden en kwaliteiten te versterken. Naar de binnentuin toe in 1 bouwlaag, kleinschaliger, om zo aan schaal en maatvoering van de daar spelende kinderen tegemoet te komen.

Met een zachte en omhullende vormentaal wordt een ‘beschermde’ binnenruimte voor de kinderen gevormd. De bouwmassa en materialen van dit kinderdagcentrum willen deze aspecten ondersteunen. 

negen graden architectuur werkt op deze locatie ook een kantoor- en supermarkt uit. Deze drie gebouwen zullen een stedenbouwkundige eenheid vormen, maar tevens ook ieder hun individuele gebruik zichtbaar maken.