1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10
Naar boven >

Renovatie & Inrichting Tobiashuis

Status //

Gerealiseerd, 2010-2011

Locatie //

Den Haag, NL

Projectsoort //

Alles, Zorg, Wonen

Vloeroppervlak //

1.800 m²

Opdrachtgever //

Raphaëlstichting
De drie verdiepingen van het Tobiashuis zijn grondig gerenoveerd. De verouderde appartementen met sanitaire ruimtes, woonkamers, kantoorruimtes en verkeersruimten zijn veranderd in frisse, lichte en kleurrijke ruimten. Alles is opnieuw afgewerkt: de gestuukte wanden, het tegelwerk, de vloerafwerking, de plafonds en het schilderwerk zijn vernieuwd. Voor de appartementen heeft negen graden architectuur nieuwe bedmeubels,  wastafelmeubels en naambordjes ontworpen. De meubels zijn gemaakt van massief kersenhout en geschilderd multiplex. Er is gekozen voor natuurlijke materialen en kleuren die met de functie en met elkaar in overeenstemming zijn, waardoor de drie verdiepingen van verpleeghuis Tobiashuis een vriendelijk, warm en bij de zorginstelling passend geheel zijn geworden.
Ook de installaties zijn aan de huidige tijd aangepast. De brandmeldinstallatie, de zusteroproepinstallatie, de ventilatievoorzieningen, het sanitair, de elektra en CAI zijn vernieuwd of waar mogelijk opgeknapt en hergebruikt.