1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10
Naar boven >

Kinderdagcentrum KDC Rozemarijn

Status //

Gerealiseerd, 2013

Locatie //

Haarlem, NL

Projectsoort //

Alles, Zorg

Vloeroppervlak //

1.160 m²

Opdrachtgever //

Raphaëlstichting

Prijsvraag //

Besloten prijsvraag, 1e prijs
In 2012 heeft de Raphaëlstichting een voormalig uitvaartcentrum in Haarlem aangekocht. 
negen graden architectuur heeft een plan vervaardigd om dit voormalig uitvaartcentrum te transformeren tot een kinderdagcentrum, KDC Rozemarijn. De functionele indeling, maar ook het uiterlijk is grondig gewijzigd. Vloer en draagconstructie zijn behouden en voorzien van hoge isolatiewaarden om zo tot een duurzaam resultaat te komen. De nieuwe houten gevelbekleding geeft de bouwmassa een zachte en warme uitstraling.

Centraal in het gebouw is een hoge gemeenschappelijke ruimte waar jaarfeesten gevierd kunnen worden en waar de groepen met elkaar de dag kunnen beginnen. In de afgeronde hoeken van het nieuwe gebouw bevinden zich de groepsruimten met aanliggende speelkamer, keuken, sanitair/ verzorgingsruimte en berging. Ook zijn er op de begane grond ruimten voor therapie. Op de verdieping zijn de kantoorruimten en ruimten voor personeel gerealiseerd.

Er is veel hout toegepast. Voor de buitenkozijnen is 
Accoya (verduurzaamd naaldhout) gebruikt. De gevelopbouw is in hout-skelet, de houten gevel- en plafonddelen zijn van transparant gebeitst Plato met Plato achterhout. In het interieur zijn vuren houten kozijnen toegepast, esdoorn fineer binnendeuren, een houten balie van vuren met massief esdoorn werkblad, keukens en pantry's zijn afgewerkt met esdoorn fineer, vuren houten trappen, vuren houten plafondeilanden en eiken ministroken parket in de groepsruimten.

Het gebouw is in bouwteam met bouwbedrijf Tuin Zijpe gerealiseerd. De bouwtijd, inclusief sloopwerk, bedroeg ca. 7 maanden.

Afbeeldingen:
Luuk Kramer