1/2
2/2
Naar boven >

Uitbreiding Waldorfschule

Status //

Ontwerp, 2016-2020

Locatie //

Oldenburg, D

Projectsoort //

Alles, Onderwijs

Opdrachtgever //

Freie Waldorfschule Oldenburg

De Waldorfschule Oldenburg wil haar bestaande gebouw uitbreiden en kwalitatief verbeteren. De door ons ontworpen uitbreiding, welke in 2 bouwfasen gerealiseerd zal worden, bestaat uit 8 klassen, een foyer, een euritmiezaal als ook kantoorruimten voor personeel en directie.

Een bijzondere uitdaging bij dit project is om de inhoudelijke pedagogische uitgangspunten enerzijds, en de stedenbouwkundige situatie anderzijds, te combineren in een individuele bouwmassa. Het gebouw wordt zowel van binnen als van buiten bepaald en gevormd. De individuele plattegronden van de klassenruimten zijn aan de buitenzijde zichtbaar en herkenbaar. De archetypische dakvormen van de omliggende gebouwen is een duidelijke inspiratie voor het nieuwe dak landschap van de uitbreiding.

Wens van de school was dat de nieuwbouw dynamiek, openheid en levendigheid uitstraalt en daarmee de gesloten uitstraling van het bestaande monumentale schoolgebouw uit de twintiger jaren relativeert.