1/2
2/2
Naar boven >

Nieuwbouw woonzorghuis 't Zeepaard

Status //

Gerealiseerd, 2008-2009

Locatie //

Schoorl, NL

Projectsoort //

Alles, Zorg, Wonen

Vloeroppervlak //

170 m²

Opdrachtgever //

Raphaëlstichting
Aan de rand van het dorp Schoorl waar het duinlandschap overgaat in het vlakke polderlandschap is dit kleine woonzorghuis gebouwd, genaamd ‘t Zeepaard. Het woonzorghuis bestaat uit 4 zit-slaapkamers met alle eigen sanitair. Verder is er een gemeenschappelijke woonkeuken. Met eenvoudige middelen en natuurlijke materialen is een warme leefruimte voor de bewoners gecreëerd, waar de 4 zorgvragers grotendeels zelfstandig wonen.
Het gebouw heeft een eigentijdse verschijningsvorm aangenomen die tegelijkertijd aansluiting vindt bij de naburige historisch Noord-Hollandse bebouwing. De gevel is gebouwd met een metselwerk plint van een harde baksteen met daarboven een gevelbeschieting van onbehandeld verduurzaamd hout.
De binnenwanden van het woonzorghuis zijn gesluierd: door middel van een transparantie waterverf is een kleurrijk, warm en levendig beeld ontstaan.
Energie- en waterverbruik worden geminimaliseerd door een zonnecollector op het dak voor warm water en door waterbesparende sanitair.