1/2
2/2
Naar boven >

Nieuwbouw Sportpaviljoen

Status //

Prijsvraag, 2015

Locatie //

Noord Holland, NL

Projectsoort //

Alles, Commercieel

Vloeroppervlak //

1.000 m²
Sportbeleving en architectonische vormgeving gaan in het sportpaviljoen een verbinding aan, het gebouw ademt sportiviteit uit! Sport activiteiten rond het gebouw behoren niet alleen tot het gebouw, maar worden door de grote transparante gevels letterlijk naar binnen getrokken. Tijdens het buitenseizoen zijn tal van sporten zichtbaar en is het een bruisend geheel van mensen die komen en gaan om hun sportbeleving te uiten, in groepsverband of alleen. In het ontwerp is een klimwand opgenomen, waarmee de verbinding tussen gebouw en sport volledig tot zijn recht komt.

Aan de zeezijde is de opgang naar het paviljoen gelijktijdig vormgegeven als tribune, doelmatig gebruik en architectonische verschijningsvorm vergroeien hier tot één geheel. Op de eerste verdieping, bovenaan de tribune, is de ruime fitnessruimte gesitueerd. Het buitenplateau voor de fitnessruimte is uitstekend bruikbaar om de fitnessactiviteiten deels in de open buiten lucht te laten plaatsvinden. Door de mogelijkheid in te bouwen de grote glazen gevel deels te openen wordt ook hier de sportactiviteit op de grens tussen binnen en buiten gesitueerd, en is het gebouw hiermee onderdeel van het activiteitenstrand! Ook als er geen sportactiviteit direct voor het paviljoen plaatsvindt is dit onderdeel een heerlijke en afwisselende zitgelegenheid om vanuit een hoger perspectief de verschillende activiteiten op het strand gade te slaan. 

Het paviljoen is het kloppend hart van alle activiteiten die op het strand en in zee plaatsvinden.